Thorfinn

IJslandse Hond, 20 Jun 2016

Over mij

Góðan dag mijn naam is Thorfinn. Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien ben ik een echte Ijslandse heer. Een paar jaar geleden was ik ook bij DOA toen is er afstand van mij gedaan omdat ze niet meer voor mij konden zorgen. Toen ben ik geplaatst geweest voor 5 jaar maar helaas ook dit baasje kon de zorg niet meer aan. Dus ja helaas pindakaas ik ben alweer terug:(. Nou zijn ze wel heel lief hier hoor maar er gaat niks boven een eigen huisje met een warm mandje. Dus ben jij degene die dat mij kan bieden?! Dat zou fantastisch zijn! Bij mijn vorige baasje kon ik een beetje een boefje zijn en kon ik blaffen naar verkeer en scooters op straat. Ook wanneer er mensen langs het raam liepen of voor de deur stonden was ik heel waaks.

Soort baasje

Ik zoek een fijne baas die lekker met mij aan de slag wil. Iemand die lekker met mij wil wandelen, maar ook wil oefenen en trainen. Ik ben echt een slimme heer en wil heel graag dingen goed doen! Ik ben gek op het spelen met de bal en floss en ben dus graag lekker actief bezig!

Thorfinn's paspoort

  • Ras IJslandse Hond
  • Geboortedatum 20 juni, 2016
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd gecasteerd
  • Schofthoogte (cm) 40
  • Adoptiekosten onbekend
  • Diernummer 43174

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond Andere honden vind ik wel leuk, ik wil op straat ook graag even naar ze toe om kennis te maken. Hier bij DOA deel ik het speelveld met meerdere kleine hondjes. Ze hebben mij ook geprobeerd met wat kleinere beidehandte reutjes en dit vond ik niet zo leuk, deze ging ik afsnauwen!
Nee Katten vind ik helemaal niks, ik blaf ook naar ze! Bij mijn vorige baasje scheen ik ook achter ze aan te jagen. Dus laten we dat maar niet doen he.
Alleen grotere kinderen Kinderen vind ik een beetje spannend. Ze kunnen soms zo onverwachts doen en daar hou ik niet van. Ik wil graag zien wie er aan komt en wat er gaat gebeuren.
Leren / opbouwen Bij mijn vorige baasje kon ik heel goed alleen thuis zijn maar wanneer ik in een ander huisje kom te wonen dan moet ik wel weer even wennen hoor.
Omdat ik buiten nog weleens kan blaffen naar verkeer zou ik graag in een wat rustigere wijk willen wonen. Ook omdat ik kan blaffen vanuit huis als ik verkeer zie.
Ja, selectief Andere honden vind ik wel leuk, ik wil op straat ook graag even naar ze toe om kennis te maken. Hier bij DOA deel ik het speelveld met meerdere kleine hondjes. Ze hebben mij ook geprobeerd met wat kleinere beidehandte reutjes en dit vond ik niet zo leuk, deze ging ik afsnauwen!
Ik kan heel erg netjes aan de lijn lopen! Alleen als ik iets ruik waar ik graag naartoe wil dan kan ik wat aan de lijn gaan trekken.
Onbekend Bij mijn vorige baasje kon ik wel loslopen wanneer het rustig was. Ze raden aan om mij de eerste periode niet los te laten lopen. Ik moet eerst even wennen aan jou als mijn baasje. Zodra wij een goeie band hebben we kunnen we het proberen.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik vind het spannend als er mensen aan de deur staan en wanneer ze binnenkomen! Dan kan ik heel erg gaan blaffen en springen en ook tegen mijn baasje opspringen. Ik heb hier nog wel wat begeleiding en training bij nodig. Ik ben dan al een volwassen kerel, maar ik ben zeker niet te oud om te leren!

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!